A vörösiszap után

Gondolom már mindenki halott a hírekben az ország eddigi legnagyobb vegyi katasztrófájáról,  ami már eddig is több halálos áldozatot követelt, és szörnyű pusztítást okozott a környéken. Devecser közelében átszakadt a timföldgyár gátja így a közelben lévő 2 falut Devecsert és Kolontárt 3millió köbméter lúgos víz öntötte el, emberi és ökológiai katasztrófát okozva egyaránt.  A környék élővilága gyakorlatilag kipusztult, az emberek pedig segítségre szorulnak, hogy az életüket újra el tudják kezdeni.

Ha valakinek van egy kis fölösleges pénze, pl egy chips vagy egy csoki ára, már az is nagy segítség, sok kicsi sokra megy!

(2 nap alatt 420 ezren hívták az iszap-vonalat, ami 85 millió forint!)

  • A károsultak megsegítésére erre az OTP bankszámlára várják az adományokat:11784009-20200673A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni, hogy “iszapkárosultak”.
  • A Magyar Vöröskereszt K&H Bankos gyűjtőszámlája:Számlaszám:  10405004-00026547-00000000 közleménybe: “ISZAP”Részletek: Magyar Vöröskereszt.
  • A Magyar Vöröskereszt 1749-es számon tárcsázható segélyvonala, a Telenor, T-Home, Vodafone, Invitel és UPC hálózatából hívható.A betelefonálók és akik sms-ben az “ISZAP” szót küldik a számra 200 Ft-ot adományoznak.Részletek: Invitel, T-Mobile, T-Home.

Ha valakinek nem teljesen világos a katasztrófa mértéke, annak egy kis képes összefoglaló:

Eddig is tudtuk, hogy nagy az a tározó, de azért a műholdas kép magáért beszél: Google Maps

Képgalériák a katasztrófa helyszínéről:

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!