XI. roVERseny

 Szundít a labda, meg a síp,

az erdő, a kirándulás,

a jó cukor is aluszik –

aludj el szépen, kis Balázs.

A távolságot, mint üveggolyót,

megkapod, óriás  leszel,

csak hunyd le kis szemed, –

aludj el szépen, kis Balázs.

József Attila: Altató (részlet)

 

Új év, és bár ezt már jó ideje tapossuk, azért örömmel jelentjük be idén is lesz roverseny! Kicsit más, kicsit új. Úgyhogy lássuk is, mik a hozzávalók, és az elkészítés módja, mert ugye nem mindegy a szokásos gulyásnál sem, hogy milyen sorrendben kerülnek bele a kondérba ezek.

Mindenekelőtt szükségünk lesz 4 főre ezek összetétele egyéni ízlés kérdése, viszont akadnak kritériumok a választáshoz. Első sorban figyeljünk oda, hogy a hús ne legyen túl fiatal (16 év alatt semmiféleképp ne válasszunk), továbbá ügyelnünk kell a megfelelő nemi összetételre. A tökéletes íz elérése érdekében minimum egy nőnemű egyedet válasszunk, különben a zamat értékelhetetlen lesz, ahogyan a választásnál a megfelelő származás is fontos (cserkész lét, vagy egy esetben a cserkész szellemiség megléte szintén kritérium). Kínosan ügyeljünk a fűszerezésre. Ízlés szerint egy esetleg két kerékpárral mindenféleképpen bolondítsuk meg az összképet, azonban fontos hogy ezek megfeleljenek a KRESZ által előírt szabályoknak, különös tekintettel a megvilágítottságra.

Vannak fakultatív, nem kötelező összetevők is: derékalj; lámpa, könnyű kis hátizsák, könnyű ruha, amiben versenyeztek, fürdőruha, csapatonként egy egészségügyi csomagocska, aminek a verseny alatt veletek kell lennie, hideg élelem. Szombat este adunk meleg vacsorát, ehhez csajka, evőeszköz; csapatonként egy vagy két bicikli, de ezt már említettem, azt viszont még nem, hogy nem árt, ha bírják a terep egyenetlenségeit; cserkészfüzet, legalább egy tájoló, emlékek, fényképek a nyárról, társasjátékok. Térképet kaptok a versenyzéshez, de hasznos lehet valamilyen B betűs turistatérkép is, cserkészeknek cserkészigazolvány. Ha minden megvan, az összes apróságot fogjuk meg és mintegy 9 órát főzzük, hogy meglegyen a kellő zamat.

 

Időpont: 2012. szeptember 8-9.

 

Találkozó szeptemben 8-án 18:00 órakor a Móricz Zsigmond körtéren. Gépjárművel érkezők előzetesen egyeztessenek a program szervezőivel az utasok számáról, az útvonalról és a találkozási, parkolási helyről. Program: szombaton 19:00 órakor a versenyszabályok hirdetése, 20:30 a térképek kiosztása; 21:00 tömegrajt; 6:00 beérkezés, reggeli, utána játék, tábortűz, eredmények kiértékelése, eredményhirdetés, díjak átadása, mulatás, ki meddig bírja. Vasárnap délelőtt hazautazás.

 

Jelentkezni a program szervezőinél, a roverseny@gmail.com címre küldött levéllel lehet, a játékban résztvevő négyfős csapatonként egyszerre, megadva a csapat nevét, névsorát, valamint a csapat tagjainak cserkészcsapat- és kerületszámát, póló méretét, lak- és drótposta címét és cserkészigazolványszámát. A részvételi díj X. cserkészkerületieknek július végéig történő jelentkezés esetén 2000 Ft/fő, augusztus végéig 2500 Ft/fő. Más cserkészkerületekből érkezőknek és nem cserkészeknek a részvételi díj július végéig történő jelentkezés esetén 2500 Ft/fő, augusztus végéig 3000 Ft/fő.

 

A más cserkészkerületből érkezők kérjék kerületük vezetőségét, hogy támogassák részvételüket!

 

A részvételi díjat csapatonként együtt, személyesen vagy banki átutalással lehet befizetni, ennek módjáról a jelentkezés után emailen egyeztetünk minden csapat képviselőjével. A részvétel lemondása esetén a pénzt nem áll módunkban visszatéríteni.

 

További információval keressétek a szervezőket a roverseny@gmail.com címen.

 

Mindenkit szeretettel várunk!

 

Benyó (412.) és Hangya (293.)

 

http://roverseny.hu/tizenegyedik/

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!